Hoppa till sidans innehåll

Så tycker man om lottningen
Vi tog chansen att känna några av de svenska OS-spelarna och ledarna på pulsen efter att lottningen var genomförd, så här sa de:

Sportchefen
- Överlag positivt. Singel är alltid tufft men alla spelarna har fina och intressanta utmaningar. Mest positivt är dock herrarnas laglottning som på förhand känns riktigt spännande. Vi skall slå USA och sedan få chansen att  besegra Japan som lätt ”underdog”. Det borde passa vårt gäng, säger en samlad sportchef Mikael Andersson

Mattias Falck om sin singellottning
- Jag kan inte påverka lottningen men den är helt okej. Många tuffa matcher och tufft från start. Så fokuserar på mig själv och att komma upp bra i min egna nivå. berättar Falck.

Anton Källberg om sin singellottning
- Återstår att se vem det blir i första matchen men helt klart möjligt, säger Anton med tillförsikt.

Linda Bergström om sin singellottning 
- Det ska bli en rolig match. Vi har 1-1 i matcher mot varandra och jag tror att det kan bli en lång match och om jag har bra bollvärdering och tålamod har jag bra chans, analyserar Linda sin lottning.

Förbundskapten John Wall om damspelarnas lottning
- En spännande lottning. Stina möter Jieni Shao som hon slog ut på ett mycket starkt sätt på EM i Polen. En tuff första match såklart men så är det med den seedning som Stina har. En bra möjlighet till avancemang tycker jag utifrån hur det såg ut i Warszawa. Linda går mot en lite annorlunda spelare i indiskan Mukherjee. De har mötts förut men det var ett tag sen. Lurig, ryckig spelstil med kortnabb och så men håller Linda som favorit till avancemang utifrån hur spelet ser och har sett ut, berättar John Wall utförligt.

Förbundskapten Jörgen Persson om lottningarna
- Jag är nöjd med lottningen. Vi får chans till revansch mot USA som vi fick stryk av 2019 World Team Cup som spelades i OS hallen. Kul att gå mot Japan på hemmaplan! Naturligtvis är detskönt att slippa Kina och att de är på den andra halvan, det är nog alla lagen på vår halva glada över, konstaterar Jörgen Persson.

Stina Källberg om sin lottning
- Jag måste vara nöjd med lottningen eftersom det bara var några veckor sedan jag slog henne på EM. Då var det nog en liten skräll, men jag tror och hoppas att jag kan slå henne ännu en gång, säger Stina förhoppningsfullt.

Uppdaterad: 22 JUL 2021 22:35 Skribent: Max Ansbro
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: info@svenskbordtenni...

Se all info