Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Finaluppdrag i Pingisligan by STIGA

21 MAJ 2021 12:05
Att döma Pingisligan är...
  • Uppdaterad: 21 MAJ 2021 12:05

Att döma finalspel i Pingisligan by STIGA är ett ärofyllt uppdrag. Det tycker Peter Brorsson, Marie Egertz, Stefan Brodin och Alf Andersson. Kvartetten dömde lagmatchen mellan Söderhamns UIF och Halmstad BTK i herrarnas finalspel i Pingisligan by STIGA torsdag 20 maj 2021.

Tillsammans med 12-16 kollegor (ännu osäkert om damernas finalspel går till två eller tre matcher, och därmed osäkert om det blir totalt 16 eller 20 domare som får chans att döma finalspel) runt om i landet har de fått uppdraget som domare, med Sveriges bästa "sitt- och/eller ståplats" till fina, spännande och många gånger dramatiska matcher.

Den här gången, arrangemangsansvarig domare Marie Egertz, berättar att det är både hedrande, roligt, inspirerande och utmanande att få döma finalspel i högsta ligan i Sverige.

Marie och kollegorna uttrycker samtidigt att de uppfattar att nivån på servar och uppträdande bland spelare har utvecklats till det bättre under de senaste åren. Även det är bra. En ömsesidig respekt mellan till exempel spelare, domare och lagledare är en förutsättning för sportens fortsatt goda renommé. 

Tack för alla domarinsatser i Pingisligans finalspel så här långt och lycka till med fortsättningen!

Alla domare i finalspelet är för damer:
Rebecca Bergfeldt, Samuel Olsson, Vincent Holmqvist, Patrik Andersson, Ted Malmberg, Emily Knutsson, Lars-Erik Briggner och Viktor Söderlund (ev. Thord Qvist, Benjamin Kaiserfeld, Gunnar Holmstedt, Sofie Andersson).

Och för herrar:
Micael Godtman, Erik Havsvik, Mikael Leijon, Bengt Ewaldsson och nyss nämnda Marie Egertz, Stefan Brodin, Peter Brorsson och Alf Andersson. 

Skribent: Marit Brodd Almgren
E-post: This is a mailto link

Liverapportering

Evenemang

Ungfoms-VM, Tunisien
4-11 december
Eventsida med resultat

Info_EM_200x200.png

pingiskanalen

Annons Solidsport

Dataranking

Länkar

Webbshop


stiga

Teknos_200.png

RIG

koping

Hello Sweden

 

sporrong

Stupa_200x85.png

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Florettgatan 14
254 67 Helsingborg

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: info@svenskbordtenni...

Se all info