Hoppa till sidans innehåll

Årets domare 2013

27 MAR 2014 09:33
SBTF:s hedersamma utmärkelse "Årets Domare 2013" har tilldelats Jenny Sundh.
  • Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:07

I samband med Pingisligans match mellan Warta och Eslöv delades Svenska Bordtennisförbundets utmärkelse Årets Domare för 2013 ut till Jenny Sundh.

 

Utmärkelsen Årets domare 2013 tilldelas en engagerad domare som med beröm godkänt klarar av att stå på egna ben även om personen i fråga mången gång nämnts i sammanhang som ”far och dotter” och att domaruppdraget går i arv etc.

 

Jenny Sundh är idag boende i Göteborg, men hennes yngre år levdes på pingisgymnasiet i Falkenberg och hon har setts vid bordet spelandes för hemmaklubben Ulricehamn. När pingisracket lades åt sidan fann Jenny tillbaka till sportens gemenskap genom att utbilda sig till domare.

 

Sedan 2008 är Jenny förbundsdomare och har redan fler säsonger bakom sig i de högsta serierna samt uppdrag på SOC. Den som är nogräknad vet att Jenny till och med dömt på landskampsnivå men även om en internationell karriär kunde vara intressant så har Jenny valt att lägga dagens totala fokus på dömning inom Sveriges gränser.

 

Jenny är en mycket god ambassadör för den svenska domarkåren och att hon till professionen är lärare lyser igenom, i positiv bemärkelse, i form av en god pedagog som leder matcherna på ett rutinerat sätt med god taktkänsla gentemot såväl spelare som domarkollegor. Jennys profil är stabil, och hon delar gärna med sig av idéer, kunskap och erfarenhet när tillfället bjuder in.

 

2013-års utmärkelse går till en domare som inte tvekar att göra en domarinsats. Som nybliven mor kanske vi i framtiden kan se bevis på att domarskapet ytterligare går i arv i släkten. Att moderskapet skulle innebära att Jenny själv vilar från uppdrag är redan motbevisat.

Skribent: Bengt Andersson

Liverapportering

Evenemang

Ungdoms-SM 2022
26-29 maj, Uppsala
Hemsida
Resultat
Webbsändningar

pingiskanalen

Annons Solidsport

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

Craft_200.png

Teknos_200.png

RIG

koping

Hello Sweden

 

sporrong

Stupa_200x85.png

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Florettgatan 14
254 67 Helsingborg

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: info@svenskbordtenni...

Se all info