Hoppa till sidans innehåll

Domare vid SM-slutspelet, HERRAR

13 APR 2016 14:28
SM-slutspelet för herrarna i Pingisligan inleds 13 april
  • Skapad: 13 APR 2016 14:28

Klicka på länken här får att se domare för respektive match (listan kompletteras/fylls på löpande- senaste uppdatering 2015-05-16).

 

Klicka på länken här för att finna SBTFs seriebestämmelser med mera och säkra upp att du som domare är medveten om särskilda regler för slutspel.

 

Notera särskilda bestämmelser för slutspelet enligt nedan.
 

Utdrag ur Seriebestämmelserna: 26:
Lagmatcherna i slutspelet i Pingisligan herrar spelas i bäst av sex delmatcher. Slutar en match oavgjort vidtar ”sudden death” för att avgöra matchen.
Match i SM-slutspelet skall avbrytas då resultatet inte längre kan påverka utgången (kommentar: dvs oavsett vilken match som ligger först i matchprotokollets spelordning, skall spelet avbrytas). 

 

26.1 ”SUDDEN DEATH” En match som slutar oavgjort i slutspelet för Pingisligan herrar skall avgöras med ”suddendeath”. Respektive lagledare tar ut en spelare till bord 1 och en annan spelare till bord 2. Matcherna startar samtidigt och det spelas ett set på vardera bordet. Har ett lag vunnit båda seten så är matchen avgjord. Har lagen vunnit varsitt set återupprepas proceduren. Om det efter tre omgångar inte är avgjort, tar respektive lagledare ut varsin spelare som spelar ett set. Vinnaren av det setet vinner matchen. Vid ”Sudden Death” matcher kan inte Time Out användas och det görs inget sidbyte närförsta spelaren uppnått fem poäng. Paus mellan ”Sudden Death” matcher får vara högst 2minuter.

 

Domararvode för slutspelsmatcher är högre än under grundspelet (775 kr för huvuddomare och 475 kr för assisterande domare).

Skribent: Rebecca Bergfeldt

Liverapportering

Evenemang

WTT Feeder Otocec
20-26 juni, Otocec, Slovenien
Information
Resultat
Webbsändningar

Veteran-EM
25/6-2/7-22, Rimini, Italien
Information
Resultat

pingiskanalen

Annons Solidsport

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

Craft_200.png

Teknos_200.png

RIG

koping

Hello Sweden

 

sporrong

Stupa_200x85.png

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Florettgatan 14
254 67 Helsingborg

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: info@svenskbordtenni...

Se all info