Hoppa till sidans innehåll

Internationellt domarprov

10 FEB 2020 12:38
Nu finns chansen för dig som är förbundsdomare och uppfyller kriterierna nedan att göra ett internationellt domarprov. Intresseanmälan ska lämna in senast 19 februari 2020.
 • Skapad: 10 FEB 2020 12:38

 • Vill du, som idag är aktiv förbundsdomare, gå vidare i din domarkarriär? Har du dömt minst två av följande tävlingar och minst en i vardera gruppen? 
 • OS-kval 2016 i Halmstad, SOC 2017-2019, Safirs internationella 2017-2019
 • VM i Halmstad 2018/Para-EM i Helsingborg 2019 

Internationella domare dömer på engelska, det är därför viktigt att du behärskar det engelska språket (”excellent knowledge and understanding”) och har mycket god kännedom och förståelse för regelverk och förordningar på internationell nivå. Vi hänvisar till två viktiga länkar; ITTF Handbook och Handbook for Match Officials, som båda utgör något av basen för internationella domare.  

Övriga krav: 

 • Född 1 mars 2000 eller tidigare
 • Code of conduct: Ha ett gott bemötande och agerande som skapar förtroende och tillit. Hur domare uppför sig, både innanför och utanför hagen, är i fokus både från Internationella och Svenska Bordtennisförbundet. 

Lämna din intresseanmälan via e-post till This is a mailto link senast 19 februari 2020 med följande uppgifter: 

 • Namn enligt pass 
 • Personnummer
 • Hur ser din aktivitet som domare ut? 
 • Vad har du dömt de två senaste åren?
  • Vilka tävlingar; nationella och internationella?
  • Hur ser din domaraktivitet i nationella seriespelssystemet ut?
 • Vilket språk vill du skriva provet på? Engelska, arabiska, förenklad eller traditionell kinesiska, spanska, franska, portugisiska, japanska, koreanska och ryska.
 • Varför vill du gå vidare i din domarkarriär?

Vi kommer att förbehålla oss rätten att ta ut de personer som i dagsläget har den kompetens och erfarenhet som behövs, enligt beskrivningen ovan, för att gå vidare till det internationella provet. Uttagningen sker av internationella domare som tillhör domarkommittén.  

Det internationella provet subventioneras av SBTF, resekostnaden står uttagen deltagare själv för (ev. i samverkan med förening/distrikt).  

De personer som eventuellt inte blir uttagna att skriva det internationella provet kommer att få återkoppling för att kunna arbeta vidare med sin domarkarriär.  

Uttagna deltagare kommer att, genom fysisk träff, erbjudas stöd och hjälp av svenska internationella domare som förberedelse inför provet. Den fysiska träffen kommer att avslutas med det internationella provet som kommer att genomföras digitalt. Provet genomförs på egen utrusning under en timme. Svenska Bordtennisförbundet, SBTF, kommer att förlägga förberedande stöd/hjälp och examination till mitten/slutet av april 2020.  

Förutsättningar för framtida internationella domare 
De uttagna personerna, som godkänns på provet, har framtida krav på internationell aktivitet som domare för att få behålla sin status.  

Internationella Bordtennisförbundet, ITTF, förväntar sig att domare regelbundet ska hålla sin kompetens uppdaterad och aktivitet på den internationella domarscenen rekommenderas i form av minst ett internationellt uppdrag vart tredje år. SBTF, rekommenderar minst ett internationellt domaruppdrag per år för att upprätthålla kompetensen och ett bra och tryggt domarskap. Vid inaktivitet kan den internationella statusen komma att ses över av SBTF.  

I samband med internationella domaruppdrag ska den internationella domaren vara beredd på viss egen satsning i form av kostnader för kläder och resa, vid vissa prioriterade domaruppdrag utgår viss reseersättning av SBTF.  

Personer som eveventuellt inte klarar det internationella provet kommer att erbjudas fortsatt stöd för att kunna arbeta vidare med domarkarriären.  

Har du frågor eller funderingar – vänd dig till Nora Khidir, styrelsens representant i domarkommittén, tel: 073-679 89 32

Foto: Irek Kanabrodzki

Skribent: SBTF
E-post: Adressen Gömd

Liverapportering

Evenemang

WTT Feeder Otocec
20-26 juni, Otocec, Slovenien
Information
Resultat
Webbsändningar

Veteran-EM
25/6-2/7-22, Rimini, Italien
Information
Resultat

pingiskanalen

Annons Solidsport

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

Craft_200.png

Teknos_200.png

RIG

koping

Hello Sweden

 

sporrong

Stupa_200x85.png

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Florettgatan 14
254 67 Helsingborg

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: info@svenskbordtenni...

Se all info