Hoppa till sidans innehåll

Legender stod för underhållning i världsklass

08 MAR 2015 22:13
Domarrapport från Halmstad
  • Skapad: 08 MAR 2015 22:13

Som många pingisentusiaster redan har uppmärksammat har Halmstad fått förtroendet att arrangera ett antal stora internationella tävlingar med lag-VM 2018 som den givna höjdpunkten.

Första tävlingen som genomfördes var ITTF Legends Tour och vilken pingisfest det blev! Legenderna J-O Waldner, Jörgen Persson, Jean-Philippe Gatien, Jörg Rosskopf, Jiang Jialiang och Jean-Michel Saive lockade över 1000 personer till Halmstad Arena.

Givetvis behövs det även domare och lottningskontrollanter för att kunna genomföra ett arrangemang av den här kalibern. På tisdagen närvarade Erik Fahlén på en presskonferens där tävlingen lottades. Under tävlingen anslöt sig även Micael Godtman och Mikael Leijon till domarteamet.

Innan legendarerna äntrade spelplanen var det dags för ett Hallandsderby mellan Halmstad BK och Falkenbergs BK. Nu hade fotbollen bytts ut mot en pingisboll med tillhörande racket och fotbollsplanen mot ett pingisbord. Efter mycket dramatik gick Halmstad BTK vinnande ur bataljen, till publikens lättnad.

Legends Tour spelades med utslagning direkt. Under kvällen skulle två kvartsfinaler, två semifinaler och till sist en final spelas. Spelet var mycket underhållande och höll världsklass om man bortser från tempot. Båda svenskarna överlevde kvartsfinalerna och hoppet om en drömfinal mellan J-O och Jörgen levde fortfarande. När Jörgen även vann sin semifinal mot Gatien hoppades publiken på en finalrepris från VM 1989 och 1991. Tyvärr lyckades inte J-O besegra Saive. I den välspelade finalen besegrade Saive Halmstadsonen Jörgen som kämpade tappert in i det sista.

Läs domarrapporten och se bilderna från kvällen i Halmstad genom att klicka på länken här!

Skribent: Rebecca Bergfeldt

Liverapportering

Evenemang

Ungdoms-SM 2022
26-29 maj, Uppsala
Hemsida
Resultat
Webbsändningar

pingiskanalen

Annons Solidsport

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

Craft_200.png

Teknos_200.png

RIG

koping

Hello Sweden

 

sporrong

Stupa_200x85.png

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Florettgatan 14
254 67 Helsingborg

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: info@svenskbordtenni...

Se all info