Hoppa till sidans innehåll

Nyexaminerade förbundsdomare

25 FEB 2013 21:09
Parallellt med att Safirs Internationella tävling spelades i Örebro gnuggade elva domare pingisens spelregler...
  • Skapad: 25 FEB 2013 21:09

Den 22-24 februari samlades elva domare från sju distrikt för att förkovra sig i bordtennisregler och vidareutbilda sig till förbundsdomare.

De elva kursdeltagarna blev premiärgrupp i det nya formatet av SBTFs förbundsdomarutbildning som utökats med en dag och på så vis får mer utrymme och större fokus på den praktiska delen.

Givetvis består kursinnehållet fortfarande av en stor del teori, men distriktsdomarnas förkunskaper förväntas vara goda och uppdaterade för att mer tid ska kunna förläggas till praktik. Praktik dels vid pingisbord i klassrummet, dels praktik vid "riktig" matchsituation.

Så mycket bättre matchpraktik än att döma Safirs Internationella tävling går knappt att få. Kursdeltagarna "slängdes" direkt in i hetluften med internationella spelare på hög nivå under fina spelförhållanden med tidsatta matcher, utsedda rådgivare och högt tempo. Att kommunikationen i många fall också var tvungen att ske på engelska gav en extra utmaning till domarna som samtidigt bedömdes av kursledarna. Efter avslutad praktik fick domarna feedback på sin tjänstgöring som man kan summera som förtroendeingivande och mycket lovande!

Extra kul var det att vi vid denna kurs hade förmånen att ha en före detta handikapplandslagsspelare med som deltagare. Att kunna blanda upp diskussionerna med inblick också från en spelares sida ger ett mervärde som vi hoppas på få se mer av i framtiden.

Tredagarskursen avslutades i vanlig ordning med ett skriftligt prov där resultatet gav full pott i form av att samtliga kandidater godkändes och nu kan titulera sig Förbundsdomare.

Kursledningen i form av Ingrid Bogren och Rebecca Bergfeldt tackar för den intensiva kurshelgen, för kandidaternas aktiva deltagande, gratulerar distrikten och önskar lycka till med framtida uppdrag!

Ett stort tack ska även skickas till Örebro Bordtennisförbund som arrangerade de praktiska bitarna som kurslokal, mat och boende! Tack också till Överdomare Thomas Wadsten som bistod vid tjänstgöringen under Safirs tävling.Här är Sveriges färskaste förbundsdomare:

Fredrik Andersson, Västergötland
Max Arvidsson, Skåne
Peter Brorsson, Uppland
Markus Carlsson, Västmanland
Victor Fritzson, Stockholm
Andreas Hallin, Södermanland
Patrik Hammarlund, Västergötland
Kenneth Johansson, Västmanland
Alexander Nilsson, Västergötland
Carl Reidarman, Stockholm
Per Wahlström, Göteborg

Skribent: Rebecca Bergfeldt

Liverapportering

Evenemang

WTT Feeder Otocec
20-26 juni, Otocec, Slovenien
Information
Resultat
Webbsändningar

Veteran-EM
25/6-2/7-22, Rimini, Italien
Information
Resultat

pingiskanalen

Annons Solidsport

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

Craft_200.png

Teknos_200.png

RIG

koping

Hello Sweden

 

sporrong

Stupa_200x85.png

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Florettgatan 14
254 67 Helsingborg

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: info@svenskbordtenni...

Se all info