Hoppa till sidans innehåll

Nyexaminerade förbundsdomare

13 MAJ 2014 14:48
Parallellt med att Junior-SM spelades i Kungsbacka gnuggade åtta domare pingisens spelregler för att vidareutbilda sig till förbundsdomare.
  • Skapad: 13 MAJ 2014 14:48

Den 9-11 maj samlades åtta domare från fyra distrikt för att förkovra sig i bordtennisregler och vidareutbilda sig till förbundsdomare.


De åtta kursdeltagarna utgjorde den tredje gruppen i det nya formatet av SBTFs förbundsdomarutbildning som utökats med en dag och på så vis ger större utrymme och större fokus på den praktiska delen.


Givetvis består kursinnehållet fortfarande av en stor del teori, men distriktsdomarnas förkunskaper förväntas vara goda och uppdaterade för att mer tid ska kunna förläggas till praktik. Praktik dels vid pingisbord i klassrummet, dels praktik vid "riktig" matchsituation.

Så mycket bättre matchpraktik än att döma Junior-SM går knappt att få. Kursdeltagarna möttes av fina spelförhållanden med tidsatta matcher, utsedda rådgivare och högt tempo. Domarna som bedömdes av kursledarna fick efter avslutad praktik feedback på sin tjänstgöring som man kan summera som positiv och lovande för framtida uppdrag.

Tredagarskursen avslutades i vanlig ordning med ett skriftligt prov där resultatet gav full pott i form av att samtliga kandidater godkändes och nu kan titulera sig Förbundsdomare.


Kursledningen i form av Ingrid Bogren och Rebecca Bergfeldt tackar för den intensiva kurshelgen, för kandidaternas aktiva deltagande, gratulerar distrikten och önskar lycka till med kommande tjänstgöring!


Ett hjärtligt tack ska även skickas till Hallands Bordtennisförbund med Per Arvidsson i spetsen som arrangerade de praktiska bitarna som kurslokal, mat och boende!
 
På bilden ser ni Sveriges färskaste förbundsdomare
Från vänster:
Linus Karlsson, Skåne
Sofia Petterson, Skåne
Micael Godtman, Halland
Lars-Ola Fronth, Västergötland
Jonas Junggren, Östergötland
Gunnar Roos, Västergötland
Björn Andersson, Västergötland
Pontus Eklund, Skåne
Ingrid Bogren
Rebecca Bergfeldt

Skribent: Rebecca Bergfeldt

Liverapportering

Evenemang

WTT Feeder Otocec
20-26 juni, Otocec, Slovenien
Information
Resultat
Webbsändningar

Veteran-EM
25/6-2/7-22, Rimini, Italien
Information
Resultat

pingiskanalen

Annons Solidsport

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

Craft_200.png

Teknos_200.png

RIG

koping

Hello Sweden

 

sporrong

Stupa_200x85.png

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Florettgatan 14
254 67 Helsingborg

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: info@svenskbordtenni...

Se all info