Hoppa till sidans innehåll

Nyexaminerade förbundsdomare

15 APR 2013 16:00
Parallellt med att ÖGIFs tävling "Vårträffen" avgjordes gnuggade sex distriktsdomare pingisens spelregler lite extra i Östersund...
  • Skapad: 15 APR 2013 16:00


Den 12-14 april samlades sex domare från två distrikt i Östersunds sporthall för att förkovra sig i bordtennisregler och vidareutbilda sig till förbundsdomare. En nätt grupp som vi gärna sett större och med fler representanter främst från norrlandsregionen, men som ändå kunde genomföras med resurser från Jämtland/Härjedalens Bordtennisförbund.


De sex kursdeltagarna utgjorde den andra gruppen någonsin som tagit del i det nya formatet av SBTFs förbundsdomarutbildning vilken utökats med en dag och på så vis får mer utrymme och större fokus på den praktiska delen.


Givetvis består kursinnehållet fortfarande av en stor del teori, men distriktsdomarnas förkunskaper förväntas vara goda och uppdaterade för att mer tid ska kunna förläggas till praktik. Praktik dels vid pingisbord i klassrummet, dels praktik vid "riktig" matchsituation där domarna bedömdes av kursledarna och fick feedback på sin tjänstgöring.


Tredagarskursen avslutades i vanlig ordning med ett skriftligt prov där resultatet gav full pott i form av att samtliga kandidater godkändes och nu kan titulera sig Förbundsdomare.


Kursledningen i form av Mats Harich och Rebecca Bergfeldt tackar för den intensiva kurshelgen, för kandidaternas aktiva deltagande, gratulerar distrikten och önskar lycka till med framtida uppdrag!

Ett stort tack ska skickas till Egon Forss vid Jämtland/Härjedalens Bordtennisförbund som arrangerade de praktiska bitarna som kurslokal, mat och boende!

 

Här är Sveriges färskaste förbundsdomare:

Alice Enkell, (IK Juno) Dalarna
Sara Thelin, (IK Juno) Dalarna
Åsa Helander, (Ås IF) Jämtland/Härjedalen
Sandra Helenader, (Ås IF) Jämtland/Härjedalen
Magnus Nybom, (Ås IF) Jämtland/Härjedalen
Albin Nybom, (Ås IF) Jämtland/Härjedalen


På bild:
Från vänster till höger: Mats Harich (kursledare), Sandra Helander, Åsa Helander, Alice Enkell, Sara Thelin, Magnus Nybom, Albin Nybom, Rebecca Bergfeldt (kursledare).

 

 

Skribent: Rebecca Bergfeldt
E-post: This is a mailto link

Liverapportering

Evenemang

WTT Feeder Otocec
20-26 juni, Otocec, Slovenien
Information
Resultat
Webbsändningar

Veteran-EM
25/6-2/7-22, Rimini, Italien
Information
Resultat

pingiskanalen

Annons Solidsport

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

Craft_200.png

Teknos_200.png

RIG

koping

Hello Sweden

 

sporrong

Stupa_200x85.png

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Florettgatan 14
254 67 Helsingborg

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: info@svenskbordtenni...

Se all info