Hoppa till sidans innehåll

Stöd och pepp inför Para-EM

08 OKT 2019 13:46
Albin Hedlund och Einar Sahle, två av fjorton svenska domare på Para-EM, deltog på en domarträff i Helsingborg i mitten av september.
  • Uppdaterad: 08 OKT 2019 13:46

Innan europamästerskapen i parabordtennis i Helsingborg drog igång på allvar träffades de fjorton svenska domarna för stöd, pepp och frågestund. Träffen leddes av Ingrid Bogren, paradömningsexpert, och Benny Sandmo, assisterande överdomare vid Para-EM. Deltagarna erbjöds uppdatering av para-regler och möjligheter att fråga och diskutera för att bli så bra förberedda för europamästerskapen som möjligt.

Inbjudna gästen Thomas Jönsson, tidigare elitspelare i parabordtennis, ifrån Malmö berättade om sin livsresa och vad bordtennisen gett honom och tips på hur man kan tänka som domare vid ett paramästerskap.

Avslutningsvis fick deltagarna se en video med Anna-Carin Ahlquist där hon hälsade alla svenska domare hjärtligt välkomna till Helsingborg och de stundande europamästerskapen. Anna-Carin beskrev också vad hon tycker kännetecknar en bra domare.

Vid en enkel utvärdering berättar deltagarna att det var bra med inspiration och möjligheter till bra förberedelser. Önskvärt hade varit att få ännu mer klarhet i den kluriga regeln kring serve för rullstolsklasser, det är svårt att veta var gränsen går för varningar i samband med serve.

Ett medskick från deltagarna är att SBTF ska/bör fortsätta med liknande träffar i framtiden.

PS: Efter mästerskapen berättade Albin och Einar att det var en rolig och nyvunnen erfarenhet som de tar med sig i den fortsatta egna pingissatsningen. 

Skribent: Marit Brodd Almgren
E-post: Adressen Gömd

Liverapportering

Evenemang

Info_EM_200x200.png

pingiskanalen

Annons Solidsport

Dataranking

Länkar

Webbshop


stiga

Teknos_200.png

RIG

koping

Hello Sweden

 

sporrong

Stupa_200x85.png

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Florettgatan 14
254 67 Helsingborg

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: info@svenskbordtenni...

Se all info