Hoppa till sidans innehåll

Tre nya internationella domare

04 JUL 2020 13:00
I samband med ett digitalt internationellt domarprov – IU Exam 2020 – lyckades tre svenska förbundsdomare med bedriften att klara av provet så att de nu kan titulera sig internationella bordtennisdomare.
  • Uppdaterad: 04 JUL 2020 13:00

Det är Ingela Lundbäck, Micael Godtman och Fernando Castro Paredes som med långa och många förberedelser under våren 2020 nu har tagit sig vidare i domarkarriären till internationell domare. Flera av Sveriges erfarna internationella domare fanns som mentorer, stöd och hjälp under förberedelsetiden genom tillgänglighet på telefon, mejl och via ett digitalt uppdateringstillfälle i mitten på maj.

För första gången genomfördes även själva provet digitalt och i och med pandemin som pågår fanns också möjligheten att göra provet i hemmet. Provet bestod av 50 frågor som skulle besvaras på 60 minuter på engelska eller på något av de andra nio möjliga valbara språken. Flera av kandidaterna uppfattade att provet var svårt och knepigt; många parafrågor, dubbelfrågor med spelare som hade varningar med sig in i matcher och andra typer av frågor där det gällde att hålla tungan rätt i munnen innan svarsalternativet kryssades i.

- Jag var så bra förberedd som jag kunde vara och hade en bra mentor. Jag gick all-in och det fick bära eller brista. Grymt lättad när jag direkt såg resultatet och jag är så glad och stolt att jag klarat det berättar Ingela.

Ingela Lundbäck, förbundsdomare sedan 12 år tillbaka, har alltid haft målet att bli internationell domare framför ögonen. Ingela är sedan länge även mycket framgångsrik para-pingisspelare med många fina medaljer på mästerskap runt om i världen. När den karriären någon gång tar slut ser Ingela fram emot att både arbeta vidare med pingis, som kanslist på Norrlands BTF och förstås nu även att döma bordtennis internationellt i framtiden.

SBTF skickar ett stort grattis och önskar lycka till i framtiden!

Skribent: Marit Almgren
E-post: This is a mailto link

Liverapportering

Evenemang

WTT Feeder Otocec
20-26 juni, Otocec, Slovenien
Information
Resultat
Webbsändningar

Veteran-EM
25/6-2/7-22, Rimini, Italien
Information
Resultat

pingiskanalen

Annons Solidsport

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

Craft_200.png

Teknos_200.png

RIG

koping

Hello Sweden

 

sporrong

Stupa_200x85.png

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Florettgatan 14
254 67 Helsingborg

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: info@svenskbordtenni...

Se all info