Hoppa till sidans innehåll

Regler


Det Internationella bordtennisförbundet (ITTF) ger varje år ut en "Handbook" med bordtennisreglerna i engelsk originalversion.

På ITTF:s hemsida finns reglerna i sin helhet, gå till www.ittf.com eller klicka på länken här för dirigering direkt!

I Sverige publicerar Svenska Bordtennisförbundet (SBTF) "Spelregler för bordtennis" som består av en översättning av kapitel 2 och delar av kapitel 3 i den engelska utgåvan. Till en del paragrafer finns tillägg och kommentarer av svenskt intresse.

Spelregler för bordtennis hittar du om du klickar på länken!

OBS! Enligt ITTFs årsmötesbeslut träder nya regler ikraft per den 1 januari och inte per 1 september. Det vill säga kalendervis och inte säsongsvis, om inget annat sägs. Beslutet togs 2015 och det nya förfarandet startade 1 januari 2016.

Tillsvidare kommer Svenska Bordtennisförbundet att fortsätta med regeluppdateringar säsongsvis, per 1 juli. Detta får effekten att visa differenser mellan den senaste regelupplagan från ITTF kan skilja sig jämfört med SBTFs regelverk. 


Vid sidan av Spelregler finns SBTF:s Tävlingsregler och Seriebestämmelser samt särskilda regelverk för specifika evenemang. Du finner samtliga dokument här på SBTFs hemsida under menyn Dokument, men med SBTFs Regelsamling kommer du långt:

Klicka här för att nå SBTF:s Regelsamling 2022/2023.


ITTF publicerar vid sidan av spelreglerna Handbook for Match Officials. Den här handboken är oerhört värdefull för domarkåren och innehåller mycket matnyttigt såsom stöd för regeltolkningar och beskrivning hur en match ska ledas. 

Klicka på länken för att nå handboken på orginalspråket engelska. (16th Edition, July 2019).

I dagsläget har vi ingen svensk översättning av Handbook for Matchofficials, men vi kan presentera en del av den i form av "Appendix E".


Appendix D är en bra lathund för dig som domare där du enkelt kan se vilka handsignaler och utrop som ska göras i olika situationer. Handsignaler för att förtydliga domarbeslut kring servar finns i Handbook of Matchofficials.

Observera att vi i Sverige förordar en del svenska tillämpningar, men i det stora hela följer vi som alltid, det internationella regelverket och dess rekommendationer.

Uppdaterad: 05 JUL 2018 15:25 Skribent: Rebecca Bergfeldt

Liverapportering

Evenemang

pingiskanalen

Annons Solidsport

Dataranking

Länkar

Webbshop


stiga

Teknos_200.png

RIG

koping

Hello Sweden

 

sporrong

Stupa_200x85.png

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Florettgatan 14
254 67 Helsingborg

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: info@svenskbordtenni...

Se all info