Hoppa till sidans innehåll

Regler


Det Internationella bordtennisförbundet (ITTF) ger varje år ut en "Handbook" med bordtennisreglerna i engelsk originalversion.

På ITTF:s hemsida finns reglerna i sin helhet, gå till www.ittf.com eller klicka på länken här för dirigering direkt!

I Sverige publicerar Svenska Bordtennisförbundet (SBTF) "Spelregler för bordtennis" som består av en översättning av kapitel 2 och delar av kapitel 3 i den engelska utgåvan. Till en del paragrafer finns tillägg och kommentarer av svenskt intresse.


Spelregler för bordtennis hittar du om du klickar på länken!

 

OBS! Enligt ITTFs årsmötesbeslut träder nya regler ikraft per den 1 januari och inte per 1 september. Det vill säga kalendervis och inte säsongsvis, om inget annat sägs. Beslutet togs 2015 och det nya förfarandet startar 1 januari 2016.

 

Tillsvidare kommer Svenska Bordtennisförbundet att fortsätta med regeluppdateringar säsongsvis, per 1 juli. Detta får effekten att visa differenser mellan den senaste regelupplagan från ITTF kan skilja sig jämfört med SBTFs regelverk. 


Vid sidan av Spelregler finns SBTF:s Tävlingsregler och Seriebestämmelser samt särskilda regelverk för specifika evenemang. Du finner samtliga dokument här på SBTFs hemsida under menyn Dokument, men med SBTFs Regelsamling kommer du långt:

Klicka här för att nå SBTF:s Regelsamling 2019/2020.


ITTF publicerar vid sidan av spelreglerna Handbook for Match Officials. Den här handboken är oerhört värdefull för domarkåren och innehåller mycket matnyttigt såsom stöd för regeltolkningar och beskrivning hur en match ska ledas.

Klicka på länken för att nå handboken på orginalspråket engelska. (16th Edition, July 2019).

I dagsläget har vi ingen svensk översättning av Handbook for Matchofficials, men vi kan presentera en del av den i form av "Appendix E".


Appendix E är en bra lathund för dig som domare där du enkelt kan se vilka handsignaler och utrop som ska göras i olika situationer.

 

Observera att vi i Sverige förordar en del svenska tillämpningar, men i det stora hela följer vi som alltid, det internationella regelverket och dess rekommendationer.

 

Klicka på länken här för att se Appendix E!  (OBS! Senaste uppdateringen är gjord 2014-03-18 och grundar sig på ITTFs publicerade version i februari 2014)

ITTF inför fr.o.m. 1 juli 2016 Nya Handsignaler som ska förtydliga och förklara domslut gällande felaktig serve. Du finner dokumentet genom att klicka på länken här

Uppdaterad: 05 JUL 2018 15:25 Skribent: Rebecca Bergfeldt

LiverapporteringPingisligan by STIGA, herrar
Omgång 1, tisdag 22/9, kl. 18.30
Eslövs AI BTK – Falkenbergs BTK
Söderhamn – Munkedals BTK
Lyckeby BTK – BTK Kävlinge
Halmstad BTK – Spårvägens BTK

pingiskanalen

Annons Solidsport

Evenemang

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

RIG

koping

Hello Sweden

 

Sports heart

SRB

RiotAd


sporrong

Framåt för fler i rörelse

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: This is a mailto link

Se all info