Hoppa till sidans innehåll

Pingisligan damer


Tjänstgöringsschema

I Pingisligan damers grundspel tjänstgör en domare per bord som utses av respektive distrikts domarkommitté i samråd med arrangerande förening.

I slutspelet för Pingisligan damer tjänstgör två domare per bord som utses av SBTF. Tjänstgöringsschema för slutspelet kommer att publiceras på denna sida och uppdateras löpande.


Manual

För att ge bra förutsättningar vid Pingisligans matcher för spelare, publik och press har Svenska Bordtennisförbundet tagit fram en manual. Syftet är att skapa ett attraktivt arrangemang som lockar nya åskådare samt ger trogen publik ett mervärde.


Manualen ska vara ett hjälpmedel för såväl föreningar som domare. Manualen för innevarande säsong 2019/2020 är densamma som för säsongen 2018/2019. Planerade förändringar och förbättringar inför kommande säsonger kommer att kommuniceras med berörda föreningar i god tid innan den nya säsongen startar. 


Läs manualen före match och ha den med vid varje tillfälle du tjänstgör som domare i Pingisligan. Observera att ändringar sedan föregående version är gråmarkerade i dokumentet.


Du hittar manual för Pingisligan damer genom att klicka på länken Manual för Pingisligan damer.

I manualen finns 14 grundkrav som ska vara uppfyllda vid en match i Pingisligan. Matchdomaren på bord 1 är arrangemangsansvarig domare med ansvaret att kontrollera kraven och att lämna en avvikelserapport på de grundkrav som inte är uppfyllda.

Avvikelserapporten lämnas här.


Allmänt

Kom ihåg att starta matcherna i tid.
Kom ihåg att rapportera eventuellt utdelade varningar, tillsammans med vilken förseelse som föranlett dessa, på matchprotokollet.

Kort & Gott

3-mannalag på 2 bord.
Laguppställningen för respektive lag som lagledarna samtidigt ska visa varandra före matchstart, är fri i både singel och dubbel.

Match 1 och 2          A-X     B-Y
Match 3 och 4          C-Z     B-X
Match 5 och 6          A-Z     C-Y
Match 7                    Dubbel
Match 8 och 9          B-Z     C-X
Match 10                 A-Y

Matcherna spelas "rullande", dvs så snart en match på ena bordet är färdigspelad, påbörjas ny match även om match på det andra bordet inte är färdigspelad.

I dubbelmatch får andra spelare medverka än de som deltagit i singelspelet. (Dubbelmatchen tas bort i SM-slutspelet)

Om matchen inte är avgjord efter sju delmatcher äger respektive lagledare rätt att, innan match 8 och 9 startar, byta ut en av spelarna i match 8, 9 eller 10 till en ny fjärde singelspelare. Ett eventuellt byte skall meddelas till matchdomare som i sin tur meddelar matchsekreterare.

Lagmatch i grundserie avbryts när ett lag enligt matchordningen vunnit sex delmatcher.

Matcherna ska räknas efter den matchordning som fastställts av SBTF, och som framgår av SBTF:s matchprotokoll.


Med önskan om god match!


 

Uppdaterad: 10 SEP 2018 15:40 Skribent: Bengt Andersson

Liverapporteringpingiskanalen

Annons Solidsport

Evenemang

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

RIG

koping

Hello Sweden

 

Sports heart

SRB

RiotAd


sporrong

Framåt för fler i rörelse

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: This is a mailto link

Se all info