Hoppa till sidans innehåll

Utdelade varningar


Det räcker att arrangör av seriematch rapporterar matchprotokollet elektroniskt till Svenska Bordtennisförbundet.

Pappersvarianten av matchprotokollet skall fortfarande fyllas i och skrivas under av lagledare och domare, men skall inte skickas in till SBTF utan kopia skall endast sparas av respektive lagledare för att uppvisas vid eventuell protest.

Detta innebär minskad administration men som domare måste man ta ansvar för att eventuellt utdelade varningar (gula/röda kort) rapporteras till SBTF.

Det går bra att notera varningar på det elektroniska matchprotokollet som arrangören har ifall så är möjligt. Varningar noterade här, kommer att fångas upp av SBTF.

Vid seriematcher som spelas i närvaro av en Överdomare skall varningar noteras på Överdomarrapporten i vanlig ordning. Matchdomare är ansvarig för att utdelad varning meddelas Överdomare som sedan i sin tur är ansvarig för att den noteras på sedvanlig Överdomarrapport som skickas in till SBTF.

Vid seriematchspel där ingen Överdomare tjänstgör kan ett alternativ vara att en av de tjänstgörande domarna tar ansvar för att samla ihop sina och eventuellt andra domares varningar och sammanställer dom i ett gemensamt dokument som sedan skickas till SBTF. Detta kan vara särskilt passande när man spelar serie i sammandragsform där flera domare tjänstgör.

Klicka på följande länk för att ta del av ett exempel på sammanställningsdokument för utdelade varningar som kan användas om så önskas!

Blankett för Utdelade varningar (xls-format)
Blankett för Utdelade varningar (pdf-format)


Till sist:
Det är av största vikt ATT eventuellt utdelade varningar (gul/röda kort) för spelares osportsliga uppträdande rapporteras till SBTF. HUR är mindre väsentligt så länge inkomna noteringar innehåller obligatoriska uppgifter i form av:

-Datum för förseelsen
-Spelarens namn
-Spelarens förening
-Orsak till varning/avstängning
-Namn på domaren som utdelat varning

Kom ihåg att kompletta uppgifter krävs för att Disciplinkommittén skall kunna utföra sitt arbete på bästa sätt.

Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:37 Skribent: Rebecca Bergfeldt

Liverapportering

Evenemang

pingiskanalen

Annons Solidsport

Dataranking

Länkar

Webbshop


stiga

Teknos_200.png

RIG

koping

Hello Sweden

 

sporrong

Stupa_200x85.png

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Florettgatan 14
254 67 Helsingborg

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: info@svenskbordtenni...

Se all info